• Wpisów: 18
  • Średnio co: 81 dni
  • Ostatni wpis: 4 lata temu, 15:49
  • Licznik odwiedzin: 3 142 / 1540 dni
 
dyi
 
Przepis na chipsy własnej roboty-Mało tłuszczu, i wiemy, co tam dajemy!

Potrzebne ci będą:
2 duże ziemniaki
Nóż
Patelnia
Olej ( najlepiej roślinny )
Papier kuchenny

Czas wykonania:
30-35 minut

Jak to zrobić?
Obieramy 2 duże ziemniaki i kroimy ja na bardzo cienkie plasterki. Na patelnię wlewamy olej. Czekamy 3 min. aż olej się rozgrzeje, i na gorący olej wrzucamy trochę pokrojonych plasterków ziemniaka. Co jakiś czas musimy obrócić plasterek na drugą stronę, aby się nie przypalił. Gdy plasterki będą miały słoneczny kolor, kładziemy je na papier kuchenny, aby olej który jest zawarty w plastrach wyciekł. Teraz wystarczy poczekać 10 min. aby plasterki były troszkę twardsze, posolić, włożyć do miski i Gotowe!

I zdjęcia tych rzeczy, które się przydadzą! :P
ziemniak.jpg


nóż.jpg


patelnia.jpg


olej.jpg


papier kuchenny.jpg